Algemene voorwaarden

GvG Keukens

Artikel 1. Definities
1.1. In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven of uit de context anders blijkt:
a. GvG Keuekns HO Handelsonderneming GvG: de gebruiker van deze algemene voorwaarden: GvG keukens gevestigd aan de Parkwachters 32 te Best, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder KvK-nummer 8006054;
b. klant: de wederpartij die met GvG Keukens een overeenkomst aangaat, dan wel die een offerte/aanbieding van GvG Keukens heeft ontvangen of met wie GvG Keukens in enige rechtsbetrekking staat of voor wie GvG Keukens enige rechtshandeling verricht;
c. consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van zijn beroep of zijn bedrijf;
d. overeenkomst: de overeenkomst tussen GvG Keukens en de klant;
e. keuken: de keuken, keukenonderdelen en/of keukenapparatuur die GvG Keukens levert;
f. locatie: de locatie waar GvG Keukens in opdracht van de klant de keuken monteert of laat monteren.

Artikel 2. Algemeen
2.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen GvG Keukens en de klant.
2.2. Eventuele afwijkingen op deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk of elektronisch zijn overeengekomen.
2.3. De toepasselijkheid van eventuele inkoop- of andere voorwaarden van de klant wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.
2.4. Indien een of meerdere van de bepalingen in deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd mochten worden, blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van toepassing. De nietige of vernietigde bepalingen zullen door GvG Keukens vervangen worden, waarbij voor zoveel mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling(en) in acht wordt genomen.
2.5. Indien GvG Keukens niet steeds strikte naleving van deze voorwaarden verlangt, betekent dit niet dat de bepalingen daarvan niet van toepassing zijn, of dat GvG Keukens in enigerlei mate het recht zou verliezen om in andere gevallen de stipte naleving van de bepalingen van deze voorwaarden te verlangen.
2.6. Van toepassing is steeds de versie van de algemene voorwaarden zoals die gold ten tijde van het tot stand komen van de overeenkomst, tenzij de klant na het sluiten van de overeenkomst de gelding van een herziene versie van de algemene voorwaarden heeft aanvaard.

Artikel 3. Aanbiedingen en offertes
3.1. Aanbiedingen en offertes zijn vrijblijvend.
3.2. Kennelijke fouten of vergissingen op de website en in brochures, aanbiedingen, offertes, overeenkomsten, publicaties of (digitale) weergaves van GvG Keukens binden GvG Keukens niet.
3.3. De door GvG Keukens aan de klant verstrekte offertes/aanbiedingen en overige bescheiden mogen zonder toestemming van GvG Keukens niet vermenigvuldigd, noch aan derden ter inzage gegeven worden.
3.4. Aanbiedingen of offertes gelden niet automatisch voor toekomstige orders.
3.5. De (digitale) modellen, afbeeldingen, tekeningen en maten, die bij de offertes gevoegd, getoond of medegedeeld zijn, geven slechts een algemene voorstelling van de aangeboden keuken. Wijzigingen in constructie, waardoor de werkelijke uitvoering enigszins afwijkt van bedoelde modellen, afbeeldingen of maten, maar waardoor geen wezenlijke wijziging wordt gebracht in de technische en/of esthetische uitvoering van de opdracht, verplichten GvG Keukens niet tot enige vergoeding en geven de klant niet het recht betaling van het factuurbedrag op te schorten.
3.6. Indien op basis van de offerte geen overeenkomst tot stand komt, dienen de offerte en alle daarbij behorende documenten en ontwerpen op eerste verzoek van GvG Keukens terstond door de klant en voor zijn rekening en risico te worden geretourneerd aan GvG Keukens.

Artikel 4. Afbeeldingen
4.1. Alle op de website weergegeven of op enige andere wijze aan de klant kenbaar gemaakte (digitale) afbeeldingen van de aangeboden keukens gelden slechts bij benadering en kunnen geen aanleiding tot schadevergoeding en/of ontbinding zijn.

Artikel 5. Totstandkoming van de overeenkomst
5.1. De overeenkomst komt tot stand nadat de klant de overeenkomst of offerte heeft ondertekend en aan GvG Keukens heeft geretourneerd dan wel nadat de klant via de e-mail akkoord is gegaan met het aanbod van GvG Keukens.

Artikel 6. Prijzen
6.1. De vermelde prijzen zijn exclusief btw en exclusief transportkosten.
6.2. Verzoekt een consument om een prijsopgave, dan zijn kenbaar gemaakte prijzen inclusief btw.
6.3. GvG Keukens heeft het recht haar prijzen van tijd tot tijd aan te passen.

Artikel 7. Annulering
7.1. De klant kan de overeenkomst schriftelijk of via de e-mail annuleren. Indien de klant de overeenkomst annuleert, dan worden door GvG Keukens annuleringskosten aan de klant in rekening gebracht. De annuleringskosten bedragen 30% van de overeengekomen aankoopsom.
7.2. Indien reeds een aanvang is gemaakt met het produceren van de keuken, dan kan de overeenkomst niet meer door de klant geannuleerd worden.

Artikel 8. Uitvoering van de overeenkomst
8.1. GvG Keukens zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.
8.2. De keuken wordt op maat gemaakt overeenkomstig de specificaties die partijen zijn overeengekomen.
8.3. GvG Keukens bepaalt de wijze waarop en door welke personen de overeenkomst wordt uitgevoerd. GvG Keukens heeft het recht bij de uitvoering van de overeenkomst, zonder kennisgeving aan de klant, derden in te schakelen, goederen van derden te betrekken, diensten van derden af te nemen en de overeenkomst geheel of gedeeltelijk door derden te laten verrichten.

Artikel 9. Wijzigen van de specificaties door de klant
9.1. Indien de klant na de totstandkoming van de overeenkomst de specificaties, aan de hand waarvan de keuken gemaakt wordt, wenst te wijzigen, dan dient de klant GvG Keukens daarvan schriftelijk of via de e-mail op de hoogte te stellen. Vervolgens zal GvG Keukens laten weten of het mogelijk is om de wijzigingen door te voeren en wat de eventuele extra kosten daarvan zijn.
9.2. Kunnen de wijzigingen niet worden doorgevoerd of geeft de klant geen akkoord op de extra kosten, dan zal de keuken gemaakt worden aan de hand van de oorspronkelijk overeengekomen specificaties.

Artikel 10. Verplichtingen van de klant
10.1. De klant draagt er zorg voor dat alle gegevens en zaken, waarvan GvG Keukens aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de klant redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan GvG Keukens worden verstrekt. Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens en zaken niet tijdig aan GvG Keukens zijn verstrekt, dan heeft GvG Keukens het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten aan de klant in rekening te brengen.
10.2. Indien de door de klant aangeleverde gegevens onvolledig en/of onjuist zijn, komt dit volledig voor rekening en risico van de klant. De klant is verantwoordelijk voor de door of namens hem verstrekte berekeningen, ontwerpen en tekeningen.
10.3. De klant is gehouden GvG Keukens onverwijld te informeren omtrent feiten en omstandigheden die in verband met de uitvoering van de overeenkomst van belang kunnen zijn.
10.4. De klant vrijwaart GvG Keukens voor eventuele aanspraken van derden, die in verband met de uitvoering van de overeenkomst schade lijden en welke aan de klant toerekenbaar zijn.
10.5. De klant is verplicht de geleverde keuken te gebruiken volgens de door GvG Keukens gegeven instructies en overeenkomstig de technische specificaties en/of gebruiksaanwijzing van de keuken.

Artikel 11. Montagewerkzaamheden
11.1. De vermelde prijzen zijn exclusief montagekosten.
11.2. De klant kan ervoor kiezen om de keuken te laten installeren door GvG Keukens. In een dergelijk geval worden montagekosten aan de klant in rekening gebracht. De hoogte van de montagekosten worden vooraf aan de klant kenbaar gemaakt.
11.3. Wordt de keuken door GvG Keukens gemonteerd, dan wordt met de klant een afspraak gemaakt voor de montage.
11.4. Indien GvG Keukens de keuken monteert op de locatie, dan dient de klant ervoor zorg te dragen dat:
a. GvG Keukens op het overeengekomen tijdstip toegang krijgt tot de locatie;
b. de locatie geschikt is voor de werkzaamheden die GvG Keukens dient uit te voeren;
c. er voldoende gelegenheid is voor de aanvoer, opslag, en/of afvoer van materialen en werktuigen etc., alles op aanwijzing van GvG Keukens en er voldoende ruimte is voor het uitvoeren van de overeengekomen werkzaamheden;
d. alle gegevens, waaronder tekeningen, aangaande al datgene dat zich in en/of op en/of aan en/of onder de locatie bevindt, aan GvG Keukens is verstrekt;
e. de voor de uitvoering van de werkzaamheden benodigde (nuts)voorzieningen op de locatie aanwezig zijn.
11.5. Indien GvG Keukens de werkzaamheden niet kan uitvoeren doordat de klant niet tijdig op de locatie aanwezig is, dan worden daarvoor kosten aan de klant in rekening gebracht, zoals voorrijkosten.
11.6. Voor zover de klant in het kader van de uitvoering van de overeenkomst zich verbonden heeft tot het verrichten van bepaalde werkzaamheden, is de klant verantwoordelijk voor het tijdig uitvoeren. Indien dit niet tijdig geschiedt, is de klant hiervoor aansprakelijk.
11.7. De in, op en boven de locatie aanwezige obstakels, zowel zichtbaar als onzichtbaar, welke de uitvoering van de werkzaamheden door GvG Keukens kunnen belemmeren, moeten voor de aanvang van de werkzaamheden zijn verwijderd. Indien door dergelijke obstakels schade aan materiaal van GvG Keukens ontstaat en/of de uitvoering van de werkzaamheden wordt vertraagd, dan zullen de kosten hiervan door GvG Keukens aan de klant in rekening worden gebracht.
11.8. De klant dient zelf zorg te dragen voor het afvoeren van restmaterialen, tenzij anders is overeengekomen.

Artikel 12. (Op)leveringstermijn
12.1. Opgave van een (op)leveringstermijn geschiedt altijd bij benadering. Overschrijding van de (op)leveringstermijn geeft de klant niet het recht op schadevergoeding, ontbinding van de overeenkomst of enige andere vorm van compensatie.
12.2. In het geval dat een met de klant overeengekomen (op)leveringstermijn wordt overschreden ten gevolge van een gebeurtenis, die in feite buiten de macht van GvG Keukens ligt en niet aan haar doen en/of laten kan worden toegeschreven, zoals o.a. omschreven in artikel 20 van deze algemene voorwaarden, wordt deze termijn automatisch verlengd met de periode dat zij ten gevolge van een dergelijke gebeurtenis werd overschreden.
12.3. Indien GvG Keukens weet of het vermoeden heeft dat zij niet tijdig kan (op)leveren, dan wordt de klant daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Artikel 13. Levering
13.1. De keuken wordt door GvG Keukens of door haar leverancier afgeleverd op het met de klant overeengekomen adres.
13.2. Keukenkastjes worden voorgemonteerd geleverd.
13.3. De klant is verplicht de keuken af te nemen. Indien de klant afname weigert, dan is GvG Keukens gerechtigd de keuken op te slaan voor rekening en risico van de klant

Artikel 14. Conformiteit
14.1. GvG Keukens staat er voor in dat de keuken voldoet aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.

Artikel 15. Garantie
15.1. Op de geleverde keuken wordt een fabrieksgarantie verleend. De looptijd en de eventuele voorwaarden van de garantie worden voor of bij het tot stand komen van de overeenkomst aan de klant kenbaar gemaakt.
15.2. De garantietermijn begint te lopen op het moment van (op)levering.
15.3. De factuur is het garantiebewijs.
15.4. GvG Keukens dan wel de fabrikant van de keuken dient de mogelijkheid te worden gegeven de garantieclaim te onderzoeken.
15.5. Indien de keuken gedurende de garantieperiode een gebrek vertoont en de garantieclaim wordt geaccepteerd, dan wordt de keuken kosteloos hersteld. De aansprakelijkheid van GvG Keukens is te allen tijde beperkt tot hetgeen is opgenomen in artikel 19.
15.6. De garantieclaim wordt niet geaccepteerd indien:
a. gebreken aan de keuken niet onverwijld na constatering van het gebrek aan GvG Keukens zijn gemeld;
b. de keuken onjuist is gebruikt;
c. de keuken niet goed is onderhouden;
d. er sprake is van normale slijtage;
e. door de klant en/of derden werkzaamheden en/of wijzigingen en/of reparaties aan de keuken zijn uitgevoerd;
f. de keuken door de klant en/of door een derde verkeerd is gemonteerd;
g. gebreken het gevolg zijn van van buitenkomende omstandigheden zoals: brand, natuurrampen, ontploffingen, terrorisme, vernieling, rook, vuilophoping, aardverschuivingen, overstromingen en weersomstandigheden;
h. gebreken het gevolg zijn van enig overheidsvoorschrift inzake de aard of de kwaliteit van de toegepaste materialen;
i. er sprake is van een geringe in de handel gebruikelijke en/of technisch onvermijdelijke afwijking;
j. er sprake is van een gebrek aan de keuken dat is veroorzaakt door een werk en/of zaak dat niet door GvG Keukens (op)geleverd is.
15.7. Het herstellen van de keuken verlengt de garantie niet.

Artikel 16. Facturatie en betaling
16.1. Facturatie geschiedt als volgt:
a. 30% onverwijld na de totstandkoming van de overeenkomst;
b. 70% voor de levering van de keuken.
16.2. Indien de bestelde keuken een actie van GvG Keukens is, dan geschiedt facturatie als volgt:
a. 50% onverwijld na de totstandkoming van de overeenkomst;
b. 50% voor de levering van de keuken.
16.3. Indien de klant de aankoopsom niet tijdig betaalt, dan heeft GvG Keukens het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten totdat de aankoopsom is voldaan. GvG Keukens kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele schade die de klant door de opschorting van de uitvoering van de overeenkomst lijdt.
16.4. De klant dient de van GvG Keukens ontvangen facturen te betalen binnen 10 dagen na ontvangst van de factuur.
16.5. Indien de klant de van GvG Keukens ontvangen factuur niet tijdig betaalt, dan is de klant direct in verzuim en heeft GvG Keukens het recht om de wettelijke (handels)rente aan de klant in rekening te brengen. Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke incassokosten die GvG Keukens maakt om de vorderingen op de klant te incasseren komen voor rekening van de klant. De buitengerechtelijke incassokosten worden vastgesteld op 15% van de hoofdsom met een minimum van € 150,-. Indien de klant een consument is, dan worden de buitengerechtelijke incassokosten vastgesteld overeenkomstig de Wet Incassokosten.
16.6. In geval van liquidatie, faillissement, beslag of surseance van betaling van de klant zijn de vorderingen van GvG Keukens op de klant onmiddellijk opeisbaar.
16.7. Iedere betaling door de klant strekt allereerst tot voldoening van de verschuldigde rente(n) en vervolgens tot voldoening van de op de invordering vallende kosten. Pas na voldoening van deze bedragen strekt enige betaling door de klant tot voldoening van de openstaande hoofdsom.

Artikel 17. Eigendomsvoorbehoud voor de klant zijnde een bedrijf
17.1. De geleverde en nog te leveren keuken blijft uitsluitend eigendom van GvG Keukens, totdat alle vorderingen die GvG Keukens op de klant heeft of zal verkrijgen volledig zijn betaald.
17.2. Zolang de eigendom van de keuken niet op de klant is overgegaan, mag de klant de keuken niet:
a. verpanden;
b. aan derden enig ander recht daarop verlenen;
c. buiten zijn normale bedrijfsuitoefening doorverkopen.
17.3. De klant is verplicht de keuken die onder eigendomsvoorbehoud is afgeleverd met de nodige zorgvuldigheid en als herkenbaar eigendom van GvG Keukens te bewaren. De klant dient steeds al hetgeen te doen dat redelijkerwijs van hem verwacht mag worden om de eigendomsrechten van GvG Keukens veilig te stellen. De klant is verplicht de geleverde keuken te verzekeren en verzekerd te houden tegen brand, ontploffings- en waterschade alsmede tegen diefstal en op eerste verzoek een kopie van de polis van deze verzekering aan GvG Keukens te verstrekken.
17.4. Indien de klant zijn verplichtingen jegens GvG Keukens niet of niet volledig nakomt en in geval van ontbinding van de overeenkomst, uit welken hoofde dan ook, dan is GvG Keukens gerechtigd de keuken, waarop het eigendomsvoorbehoud rust, zonder voorafgaande ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst terug te nemen, onverminderd het recht van GvG Keukens op volledige schadevergoeding.
17.5. Indien GvG Keukens gebruik wenst te maken van haar recht, zoals omschreven in dit artikel, dan is de klant verplicht GvG Keukens toegang te verlenen tot de locatie waar de keuken van GvG Keukens zich bevindt.
17.6. Bij beslag, surseance van betaling of faillissement zal de klant onmiddellijk GvG Keukens daarvan op de hoogte stellen en de beslag leggende deurwaarder, de bewindvoerder of de curator wijzen op de (eigendoms)rechten van GvG Keukens.
17.7. De in dit artikel genoemde bepalingen laten de overige aan GvG Keukens toekomende rechten onverlet.

Artikel 18. Opschorting en ontbinding
18.1. GvG Keukens is gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te schorten indien na het sluiten van de overeenkomst GvG Keukens ter kennis is gekomen omstandigheden goede grond geven te vrezen dat de klant de verplichtingen niet zal nakomen.
18.2. GvG Keukens is bevoegd de overeenkomst te ontbinden, indien de klant de verplichtingen uit de overeenkomst niet of niet volledig nakomt en de klant geen gehoor heeft gegeven aan een gestuurde ingebrekestelling. Indien nakoming blijvend onmogelijk is, dan kan een ingebrekestelling achterwege blijven.
18.3. Voorts is GvG Keukens bevoegd de overeenkomst te ontbinden indien zich omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is of naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid niet langer kan worden gevergd dan wel indien zich anderszins omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst in redelijkheid niet mag worden verwacht.
18.4. GvG Keukens is bevoegd de overeenkomst te ontbinden, indien de klant surseance van betaling verzoekt of deze aan de klant wordt verleend, ingeval de klant failliet wordt verklaard of een verzoek daartoe wordt ingediend, ingeval de klant niet in staat is aan zijn schulden te voldoen, overgaat tot beëindiging of liquidatie van zijn bedrijf, onder curatele wordt gesteld, of ingeval een bewindvoerder wordt benoemd.
18.5. Indien GvG Keukens tot opschorting of ontbinding overgaat, is zij op generlei wijze gehouden tot vergoeding van schade en kosten daardoor op enigerlei wijze ontstaan.

Artikel 19. Aansprakelijkheid en verjaring
19.1. Voor de klant zijnde een consument gelden enkel de aansprakelijkheidsbeperkingen opgenomen in deze algemene voorwaarden voor zover deze wettelijk zijn toegestaan.
19.2. GvG Keukens kan niet gehouden worden tot het vergoeden van enige schade, die een direct of indirect gevolg is van:
a. een gebeurtenis, die in feite buiten haar macht ligt en aldus niet aan haar doen en/of laten kan worden toegeschreven, zoals o.a. omschreven in artikel 20 van deze algemene voorwaarden;
b. enige daad of nalatigheid van de klant, diens ondergeschikten, dan wel andere personen, die door of vanwege de klant te werk zijn gesteld.
19.3. De klant is onder alle omstandigheden verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de door hem aangeleverde gegevens. GvG Keukens is nimmer aansprakelijk voor eventuele schade die (mede) is veroorzaakt doordat de door de klant aangeleverde gegevens onjuist en/of niet volledig zijn of door het opvolgen van de door de klant gegeven instructies. De klant vrijwaart GvG Keukens tegen alle aanspraken ter zake.
19.4. Indien de locatie niet over de eigenschappen beschikt die de klant aan GvG Keukens kenbaar heeft gemaakt, dan is de klant aansprakelijk voor alle schade die GvG Keukens daardoor lijdt.
19.5. GvG Keukens is niet aansprakelijk voor welke schade dan ook door verkeerd of ondeskundig gebruik van de geleverde keuken.
19.6. GvG Keukens is niet aansprakelijk voor schade indien de klant of derden ongeoorloofde wijzigingen hebben aangebracht aan de keuken.
19.7. GvG Keukens is nimmer gehouden tot betaling van schadevergoeding als gevolg van gevolgschade. Als gevolgschade wordt in ieder geval aangemerkt: gederfde omzet, gederfde winst, gemiste besparingen, bedrijfsschade, bedrijfsstoring, stagnatieschade, vertragingsschade, reputatieschade, milieuschade, opgelegde boetes en indirecte schade, ongeacht hun oorsprong.
19.8. Indien GvG Keukens aansprakelijk mocht zijn voor enigerlei schade, dan is de aansprakelijkheid van GvG Keukens beperkt tot het bedrag van de door de verzekeraar van GvG Keukens gedane uitkering. Indien de verzekeraar in enig geval niet tot uitkering overgaat of de schade niet door de verzekering wordt gedekt, dan is de aansprakelijkheid van GvG Keukens beperkt tot het bedrag dat de klant betaald heeft voor de keuken waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
19.9. Vorderingsrechten en andere bevoegdheden van de klant uit welken hoofde ook jegens GvG Keukens vervallen in ieder geval na het verstrijken van 1 jaar vanaf het moment waarop zich een feit voordoet dat de klant deze rechten en/of bevoegdheden jegens GvG Keukens kan aanwenden, met dien verstande dat voor de klant zijnde een consument een verjaringstermijn van 2 jaar geldt.
19.10. Indien de klant niet, niet tijdig of niet naar behoren aan zijn contractuele verplichtingen of zijn verplichtingen die voortvloeien uit de wet voldoet of onrechtmatig jegens GvG Keukens handelt, dan dient de klant alle schade te vergoeden die GvG Keukens daardoor lijdt of heeft geleden.

Artikel 20. Overmacht
20.1. GvG Keukens is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting indien zij daartoe verhinderd wordt als gevolg van overmacht. Onder overmacht wordt in ieder geval verstaan: weersomstandigheden; diefstal; brand; overstromingen; aardverschuivingen; terrorisme; belemmeringen door derden, die van overheden inbegrepen; belemmeringen in het vervoer; werkstakingen; oproeren, oorlogen of oorlogsgevaren; verlies van of beschadigingen aan goederen bij het transporteren daarvan; het niet of niet tijdig leveren van goederen aan GvG Keukens door haar leveranciers; ex- en importverboden; het verbranden van middelen van vervoer van GvG Keukens, haar leverancier of een ingeschakeld transportbedrijf, het optreden van storingen daaraan, het betrokken raken bij ongevallen daarvan; overheidsmaatregelen.
20.2. Onder overmacht wordt mede verstaan een niet-toerekenbare tekortkoming van leveranciers van GvG Keukens.
20.3. Indien er sprake is van overmacht, dan zal GvG Keukens niet gehouden kunnen worden tot het vergoeden van enige schade als een direct of een indirect gevolg daarvan en zal zij tevens vooralsnog ontheven zijn van haar verplichting tot (op)levering. Het zal van de omstandigheden van het geval afhangen of dat geheel, dan wel gedeeltelijk het geval zal zijn en zal blijven, dan wel of er slechts sprake zal zijn van een opschorting van (op)levering. Bij een zich voordoende mogelijkheid om alsnog, en/of gewijzigd, (op) te leveren zullen zowel GvG Keukens als de klant gehouden zijn om die te benutten.
20.4. Indien de overmachtssituatie langer dan 2 maanden heeft geduurd, dan hebben beide partijen het recht de overeenkomst middels een schriftelijke verklaring te ontbinden. Hetgeen tot aan de overmachtssituatie is (op)geleverd zal aan de klant in rekening worden gebracht.

Artikel 21. Klantenservice
21.1. Voor vragen over de bestelling en/of de geleverde keuken of voor het indienen van een klacht kan de klant contact opnemen met de klantenservice van GvG Keukens. De klantenservice van GvG Keukens is op de volgende wijzen bereikbaar:
a. via het e-mailadres: gvgkeukens@outlook.com
b. via het telefoonnummer 06-14119633

Artikel 22. Geheimhouding
22.1. Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie. De partij die vertrouwelijke informatie ontvangt, zal deze slechts gebruiken voor het doel waarvoor deze verstrekt is.
22.2. Indien op grond van een wettelijke bepaling of een gerechtelijke uitspraak GvG Keukens gehouden is vertrouwelijke informatie aan door de wet of de bevoegde rechter aangewezen derden mede te verstrekken, en GvG Keukens zich ter zake niet kan beroepen op een wettelijk dan wel door de bevoegde rechter erkend of toegestaan recht van verschoning, dan is GvG Keukens niet gehouden tot schadevergoeding of schadeloosstelling en is de klant niet gerechtigd tot ontbinding van de overeenkomst op grond van enige schade, hierdoor ontstaan.

Artikel 23. Toepasselijk recht en bevoegde rechter
23.1. Op elke overeenkomst tussen GvG Keukens en de klant is Nederlands recht van toepassing.
23.2. Alle geschillen ter zake van overeenkomsten tussen de klant en GvG Keukens worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar GvG Keukens gevestigd is. De klant zijnde een consument heeft 1 maand de tijd nadat GvG Keukens zich schriftelijk jegens de klant op dit beding heeft beroepen, om voor beslechting van het geschil voor de volgens de wet bevoegde rechter te kiezen.